Nieuw project van Sofie vanden Eynde en Saad Mahmod Jawad op Albanova

Murmuring Muses and Whispering Jinn

zondag 30 juni 2019 – 10u20 & 14u30

Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen

In het Avondland brengt het geroezemoes van muzen kunstenaars tot inspiratie. In de Arabische wereld laten djinns je diepste wensen in vervulling gaan. In deze ontmoeting tussen de westerse luit en de oosterse oud komen zowel klassieke composities als improvisaties en arrangementen aan bod. Sofie Vanden Eynde en Saad Mahmood Jawad verrassen u met hun favoriete stukken, passen het repertoire van de andere traditie aan hun stijl en instrumenten aan en gaan in dialoog met elkaar via improvisaties op barokke bassi ostinati en oosterse maqams. Murmuring Muses and Whispering Jinn, een ontmoeting tussen verwanten van weleer…

Sofie Vanden Eynde, luit en theorbe – Saad Mahmod Jawad, oud

https://www.albanovafestival.com/nl/activities/imago-mundi-murmuring-muses-and-whispering-jinn